Een eigen woning kopen is een hele opgave: je moet zorgen dat je een goede baan hebt waarmee je ook een mooie hypotheek kunt krijgen. Daarnaast moet je zorgen dat je voldoende geld hebt gespaard om alle bijkomende kosten van het kopen van een woning kunt ophoesten. Heb je die woning dus eenmaal kunnen kopen, dan is het zorg om deze zo goed mogelijk te laten verzekeren. Doe je dit namelijk niet en gebeurt er een keer iets, dan is de kans groot dat je met financiële problemen geconfronteerd wordt en daar wordt niemand vrolijk van. Wij laten je daarom zien wat je moet doen om te zorgen dat je woning optimaal verzekerd is.

 

De opstalverzekering

Veel mensen denken bij een woonverzekering aan slechts een soort verzekering. Toch vallen er meerdere verzekeringen onder de noemer ‘woonverzekeringen’. Zo heb je bijvoorbeeld de opstalverzekering. Deze verzekering beschermt het huis zelf. Veel mensen onderschatten het belang van een opstalverzekering omdat zij zich alleen op de inboedel richten. Staan je spullen echter niet in een goed huis, dan kan dat alsnog veel schade opleveren. Een opstalverzekering voor jou zorgt ervoor dat de woning zelf goed verzekerd is. Heb je dus een keer lekkage, dan kun je de kosten van het vervangen van je plafond laten vergoeden door je verzekeraar. Ook de vele andere vormen van schade die aan je woning zelf toegebracht kunnen worden, worden doorgaans door deze verzekering gedekt. Verdiep je wel even goed in de voorwaarden want deze kunnen per verzekeraar verschillen.

 

De inboedelverzekering

Dan komen we nu bij de verzekering die de meeste mensen wel kennen, maar vaak niet hebben: de inboedelverzekering. Welke inboedelverzekering afsluiten het beste is voor jou, ligt aan jouw situatie. Ons advies is echter dat je altijd een inboedelverzekering moet nemen omdat dit je heel veel problemen kan besparen. Heb je een keer rookschade, waterschade of welke andere vorm van schade dan ook, dan kun je een beroep doen op je verzekering. Dit is vaak erg prettig want het zal je verbazen hoe hoog de kosten oplopen wanneer je je inboedel moet repareren of zelfs vervangen. Al je spullen hebben waarde en het is daarom goed om deze waarde te verzekeren. Dat kan al voor een lage maandpremie, dus om het geld zou je het niet hoeven laten. Vergelijk de diverse opties even bij de bekende verzekeringsmaatschappijen om te zien waar jij de beste deal kunt sluiten.

 

Meteen je zaakjes regelen?

Je merkt het: je kunt je aan een woonverzekering eigenlijk nooit een buil vallen. Sterker nog; een goede woonverzekering heeft alleen maar voordelen. Zorg er daarom voor dat je dit goed regelt. Dat hoeft helemaal niet veel moeite te kosten. Het enige wat je hoeft te doen, is even naar de site van een verzekeringsmaatschappij te gaan en hier je polisvoorwaarden door te nemen. Biedt de verzekering alles wat jij nodig hebt? Sluit hem dan met een paar klikken op je muis af. Een kind kan de was doen.